Menneet tilaisuudet

Opiskelijavalinnat osana oppijan polkua -seminaari 2.12.2019

Yliopistojen opiskelijvalintojen parissa työskenteleville akateemisille ja hallintohenkilöstölle suunnatussa seminaarissa pohdittiin, millaisia vaikutuksia opiskelijavalintojen uudistamisella on syksyllä 2020 aloittavien opiskelijoiden osaamiseen ja valmiuksiin. Lisäksi kuultiin eri alojen valintayhteistyöstä sekä sähköisen valintakokeen kehittämistyöstä ammattikorkeakoulukentällä. Seminaarissa käsiteltiin ensimmäisen syklin valintoja.

Valintakoe 2020 -seminaari 22.10.2018

Opiskelijavalintojen uudistamishanke kutsui kaikki yliopistojen valintakokeita suunnittelevat ja toteuttavat asiantuntijat mukaan miettimään yhdessä, miltä valintakoe voisi näyttää 2020. Etsimme mahdollisuuksia tehdä kokeita, jotka eivät edellytä pitkää valmistautumista ja tapoja toteuttaa prosessia sujuvasti yhteistyön laajentuessa. Seminaarissa käsiteltiin ensimmäisen syklin valintoja.

Opo-tilaisuus 24.8.2018

Lukion opinto-ohjaajille suunnattu tilaisuus vuonna 2020 voimaan astuvasta todistusvalinnasta.

Tilaisuuden tallenne

Tilaisuuden kalvot:

Yliopistojen opiskelijavalinnat uudistuvat – Muuttuvatko opiskelijoiden motivaatio ja haasteet? prof. Katariina Salmela-Aro
Toinen reitti yliopistoon (TRY) -hanke
Yliopistojen todistusvalinta 2020. Yliopistojen opiskelijavalintojen uudistamishanke

Keskustelutilaisuus 2.2.2018

Tilaisuudessa käytiin vilkasta ja antoisaa keskustelua sekä paikan päällä että etänä. Aiheina oli erityisesti todistusvalinnan aikataulu sekä pisteytyksen ohjausvaikutus. Lisäksi keskusteltiin lukiouudistuksen ja opiskelijavalintojen uudistamisen yhteen sovittamisesta. Tilaisuudessa korostettiin myös vaihtoehtoisten väylien tärkeyttä opiskelijavalinnassa. Paikalla oli noin 40 osanottajaa, joista suurin osa oli toiselta asteelta. Etänä tilaisuutta seurasi lähes 100 osallistujaa.

Keskustelutilaisuuden tallenne
Tilaisuuden kalvot